Labrador Retriever

**reklame**

Der findes flere hundrede hunderacer, men den allermest populære af dem er labradoren. Det har den været i mange år, og det vil den muligvis blive ved med i mange år endnu. Det er nemlig en dejlig race.

Labradoren er en jagthund, men den egner sig også godt som familiehund. Den kan lidt af det hele, og den er meget godmodig og rar.

Søger du en lille hund, skal du nok ikke vælge en labrador, for den kommer til at veje mellem 20 og 40 kg. Det er en hund med en robust krop. Den er ikke slank og fin.

Labradoren fås i flere farver. De almindelige er sort, chokoladebrun og gul. Der er også begyndt at komme nogle karamelbrune. Racen har gerne én farve, men der kan forekomme mindre hvide pletter fx på brystet.

Jagthund

Når man anskaffer sig en hund, er det en god idé at se på, hvad den oprindeligt er blevet avlet til. I labradorens tilfælde er det jagt. Den er avlet til at tage med jægeren på jagt og hente byttet for ham. Men den er en meget alsidig hund, for den har også haft andre opgaver på jagten.

Det faktum, at labradoren er en jagthund, har betydning i hverdagen. Selvom man vælger ikke at bruge sin hund til jagt, kan man ikke tage jagthunden ud af den. Med labradoren kommer det specielt til udtryk på én måde: Den elsker at have noget i munden.

Fordi den er skabt til at hente ting, er den født med en glæde ved at holde noget i sin mund. Det kan betyde, at man med en labrador i huset får stjålet nogle sko og andet. Det kan til gengæld også betyde, at man kan lære sin hund at hente et tæppe eller et par sutsko, når man lige har sat sig godt til rette i lænestolen.

Familiehund

Da labradoren er en meget alsidig og venlig race, egner den sig godt som familiehund. Den behøver ikke at gå på jagt. Den kan leve et helt fint liv med andre aktiviteter.

Børn er ofte ikke noget problem. Mange hunde kan have det lidt svært med deres hurtige bevægelser og høje lyde, men labradoren er ikke så let påvirkelig. Den tager generelt tingene ret let. Derfor kan den godt klare en flok børn i huset.

Drømmer du om en labrador i familien, og skal den “bare” være familiehund, så er det stadigvæk en god idé at gå til træning med den. Den har nemlig brug for, at der sker noget. Det er en aktiv race, selvom den også godt kan nyde en middagslur i sofaen.

Lær mere

Man kan altid lære mere, og vil du gerne lære mere om labradoren, så er der flere muligheder.

En af dine muligheder er at finde nogle labrador-ejere, du kan besøge. Du kan høre om deres erfaringer, og du kan møde deres hunde.

En anden mulighed er at læse mere. Du kan fx læse denne e-bog om labradoren. Du kan også tage på dit lokale bibliotek og bede dem om at bestille de nyeste labrador-bøger hjem til dig.

Når du har taget din beslutning og har fundet et sted, hvor du kan få dig en labrador, skal du forberede dit hjem til en hund. Du kan finde udstyr osv. her (reklame).

Det er også en god idé at komme tidligt i gang med at finde hundetræning. Læs mere i dette blogindlæg om, hvordan du finder træning.

gul labrador racebeskrivelse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...

Denne hjemmeside bruger cookies. Ved fortsat brug af siden accepterer du.