Hundeforsikring

**reklame**

I Danmark er det lovpligtigt med en hundeforsikring – eller en hundeansvarsforsikring, som det rigtigt hedder. Din hund skal være forsikret. Hvis den fx ødelægger andres ejendom, er det forsikret.

Det er også muligt at få andre forsikringer på sin hund. Så kan den fx være forsikret, hvis den bliver syg og skal til dyrlægen.

Da det er lovpligtigt, er der ingen vej udenom. Desuden er det på mange træningspladser et krav, at hunden er forsikret, hvis man vil gå til træning.

Der er penge at spare

En forsikring koster altid noget, men der er forskel på, hvad en hundeforsikring koster i de forskellige forsikringsselskaber. Der kan være mange penge at spare, hvis man gider bruge nogle minutter på at undersøge markedet.

Mange steder kan du få rabat, hvis du samler flere forsikringer i det samme selskab. Sæt dig derfor først ned og lav en liste med alle de forsikringer, du har brug for. Hundeansvar, indbo, bil, hus, ulykke og evt. andre forsikringer.

Når du har dit overblik, kan du indhente tre tilbud på dine forsikringer her (reklamelink). Det er nemt at indhente de tre tilbud, og når du har tre, kan du nemt sammenligne.

Dækker forsikringen?

Du bør være opmærksom på dækningen, når du vælger hundeforsikring. Det er som med alle de andre typer af forsikringer, at der er forskel på dækningen og betingelserne. En hundeforsikring i det ene forsikringsselskab er ikke nødvendigvis den samme som en hundeforsikring i et andet selskab.

En specifik ting for hundeforsikringer er, om de dækker i en træningssituation. Her kan der godt være lidt forskel hos selskaberne, så du er nødt til at spørge eller nærlæse papirerne. Du vil selvfølgelig helst have en forsikring, der også dækker, når du er på træningspladsen og træner med din hund. Vil du lave bidetræning eller noget andet specielt med din hund, så spørg specifikt ind til det.

Som med alle de andre forsikringer, bør du også være opmærksom på selvrisikoen. Sørg for at få den sat på et niveau, der passer dig.

Syge- og livsforsikring på hund

Ansvarsforsikringen er lovpligtig, og den kan du ikke vælge fra. Det er dog helt op til dig selv, om du vil have flere forsikringer på din hund.

Du kan vælge at sygeforsikre din hund. En hundesygeforsikring (kaldes ikke det samme i alle forsikringsselskaber) dækker noget af regningen, når I bliver nødt til at tage uventet til dyrlægen. Den dækker ikke hele regningen, og den dækker fx ikke vaccinationer. Til gengæld kan den være god at have, hvis din hund kommer ud for en ulykke eller får en slem sygdom, der skal behandles. Man ønsker sig ikke at få brug for sin sygeforsikring, men hvis man gør det, så er den god at have.

Nogle steder er det muligt at livsforsikre hunden. Det kan være dyrt at anskaffe sig en hund, og det er ærgerlige penge at miste, hvis hunden ikke lever ret længe. Vælger du at tegne en livsforsikring på din hund, er du dækket, hvis den fx dør for tidligt. Så kan du få udbetalt penge til at købe dig en ny hund.

Det er helt op til dig selv, om du vil syge- og livsforsikre din hund. Du kan ikke vide på forhånd, om det kan betale sig, for du kan ikke vide, hvad der sker med din hund. Men vil du gerne føle dig sikker, så kan en ekstra forsikring hjælpe.

hvalp ødelægger ting hundeforsikring

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...

Denne hjemmeside bruger cookies. Ved fortsat brug af siden accepterer du.