Efterlad kun dine fodspor

Hvad efterlader du, når du går i naturen? Kun dine fodspor? Eller også lidt skrald fra din mad, cigaretskodder og hundelorte?

Vores natur er fantastisk. Den giver os så meget, og den forventer slet ikke at få noget igen. Det mindste, vi kan gøre, er ikke at ødelægge den. Vi kan passe godt på vores natur, så den kan blive ved med at trives og give os alt det, den giver os.

Vil du passe på naturen, er der mange ting, du kan gøre. Du kan finde lidt inspiration her. Du kan også lade være med at gøre noget. Du kan lade være med at efterlade ting i naturen, som ikke hører til i den.

Affald

Det kan være hyggeligt at tage på tur i skoven eller på stranden. Man kan godt få en hel dag til at gå med at undersøge og nyde naturen. Så skal der noget mad til. Det er du nødt til at pakke hjemmefra, for der er ingen kiosker i skovene.

Du tager din mad med hjemmefra, men husker du at tage indpakningen med hjem igen? Eller smide det i en skraldespand? Det er nemlig det bedste for naturen. Sølvpapir, madpakkepapir, plastikbøtter og kaffekrus hører ikke til i naturen. Når det er brugt, skal det i en skraldespand.

Cigaretskodder

Ryger du, tager du nok nogle cigaretter med på din skovtur. Men hvad gør du med skodderne? Hvad gør du med dem på stranden? Og i parken?

Cigaretskodder kan nemt gemme sig lidt på jorden. De er ikke så store. Så der kan ligge mange cigaretskodder, uden at der ser beskidt ud. Men cigaretskodder indeholder mange skadelige stoffer. De er ikke bare skadelige for dig, men også for naturen – og også for din hund.

Er der lidt nikotinrester tilbage i et smidt cigaretskod, kan det være fatalt for en lille hundehvalp. Får den spist skoddet, kan den få nikotinforgiftning. Det kan være meget alvorligt.

Er du ryger, så kommer herfra en stærk opfordring til ikke at smide dine skodder på jorden. Smid dem i en skraldespand, eller tag dem med dig.

efterlad ikke cigaretskodder

Hundelorte

Hundeejere kan brokke sig over efterladte cigaretskodder og madpakker. Det er irriterende, når der hele tiden er noget, hunden gerne vil spise. Mennesker, der ikke har hund, beklager sig over alle de efterladte hundelorte.

Hvad med en byttehandel?

Hundeejer, saml op efter din hund.

Ryger, smid ikke dine cigaretskodder på jorden.

Kan vi alle blive enige om ikke at efterlade andet i naturen end vores fodspor, så vinder alle. Ingen skal blive irriteret over noget, der er efterladt. Naturen bliver ikke ødelagt og beskidt. Den bliver godt nok påvirket af vores fodspor, men et fodspor er meget bedre end affald.

saml op efter din hund

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...

Denne hjemmeside bruger cookies. Ved fortsat brug af siden accepterer du.