Hundetegn

**reklame**

Hundeloven siger, at din hund skal have et hundetegn på. Det gælder, fra den er 4 måneder gammel og resten af dens liv. Det kan altså være mange år, din hund skal gå rundt med et hundetegn. Heldigvis holder de fleste af dem også i mange år.

Som hundeejer kan man godt føle, at det er en irriterende regel. Men den har også sine fordele. Det er en slags forsikring. Du køber nogle forsikringer i håb om aldrig at komme til at bruge dem. Hundetegnet vil man helst heller ikke få nytte af. Det betyder nemlig, at hunden er løbet væk.

Du passer selvfølgelig på din hund, men det kan ske alligevel. Den kan løbe væk en dag. Hvis den hurtigt bliver fundet af en rar person, der ringer efter dig, så du kan komme og hente hunden med det samme, er det ikke så slemt. Hvis den er væk i flere dage og ender hos politiet, er det både en hård og dyr oplevelse. Derfor er et hundetegn smart.

Hvad skal der stå?

Mange er i tvivl om, hvad der skal stå på et hundetegn. Ifølge loven skal der stå ejers navn og adresse på et hundetegn. Det er altså det minimum, som du skal leve op til. Men det er en gammel lov, og da den blev lavet, gik alle ikke rundt med en telefon i lommen. Det gør vi i dag. Derfor kan det være en god idé også at skrive et telefonnummer på dit hundetegn.

Ejers navn, adresse og telefonnummer skal der altså stå på dit hundetegn. Men hvad med hundens navn? Der er mange, der også gerne vil have skrevet hundens navn på.

Det er op til dig selv, om du vil have hundens navn skrevet på dens hundetegn. Det kan være sødt, at man kan se, hvad den hedder. Man kan dog også argumentere for, at det så er nemmere for fremmede at lokke hunden med sig og stjæle den.

navn på hundetegn

Stort udvalg af hundetegn

Før du kan få skrevet noget som helst på det, skal du vælge et hundetegn. Der er mange at vælge imellem. Du kan bladre lidt igennem udvalget her hos Dogshop. Her kan du fx finde hundetegn med motiver som en bamse, en smiley, flag og poteaftryk. Der er også hundetegn i mange forskellige former og farver.

Du kan vælge et, der passer til hundens halsbånd. Eller du kan vælge et, der fortæller noget om din anden interesse. Det kan også være et hundetegn, der ligner din hund.

Udvalget er så stort, så der er noget for enhver smag. Der er også forskellige størrelser til forskellige størrelser hunde. Du kan ikke bruge det som en undskyldning. Faktisk findes der ingen god undskyldning. Du vil jo gerne passe på din hund og overholde loven!

hundetegn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...

Denne hjemmeside bruger cookies. Ved fortsat brug af siden accepterer du.