Tag hunden med i skoven

En tur i skoven kan være utroligt hyggelig. At gå blandt træerne og høre vinden og fuglene er beroligende og dejligt. Går du sammen med familien er der også fællesskab i det, og du kan gå med hunden og få den aktiveret.

Hunde elsker at gå ture i skove. Der er mange dufte, og der er ikke så mange skræmmende ting som biler og indkøbsvogne.

For både to- og firbenede byder skoven på frisk luft, motion, oplevelser og fælles hygge. Der er ikke rigtig nogen grund til at blive hjemme.

Tag i hundeskoven

I de fleste danske skove skal din hund være i snor. Vil du gerne kunne slippe den fri, skal du finde en hundeskov. Dem er der heldigvis også mange af. De er godt fordelt rundt omkring i hele landet, så du kan godt finde en tæt på dig.

I hundeskovene er det lovligt at tage snoren af sin hund. Du skal stadig have rimeligt styr på den, men den må gerne være løs.

Der er stor forskel på de mange hundeskove. Nogle har et åbent område, hvor man kan stå og snakke med de andre hundeejere, der kommer for at slippe deres hunde løs.

Det kan være, du skal prøve nogle forskellige hundeskove af, før du finder din favorit. Heldigvis findes der en smart app, der kan finde hundeskove. I den kan du også læse om andre hundeejeres erfaringer med de forskellige hundeskove.

vær aktiv i hundeskoven

Vær aktiv i skoven

Uanset om du lufter hunden med eller uden snor i en almindelig skov eller en hundeskov, så kan du aktivere din hund. Du kan køre den fysisk og mentalt træt. I kan træne, og du kan give hunden en work-out.

I skoven er der altid væltede træer, træstubbe og lignende. Det kan du udnytte. Kontroller altid først, om det væltede træ ligger godt fast. Hvis det gør, så prøve at få din hund til at hoppe op på det.

Det er en fysisk udfordring for hunde at hoppe op på og kravle under ting i skoven. Det giver den træning til musklerne og bedre kontrol over alle fire ben. Men det styrker også den selvtillid, og det knytter båndet mellem jer stærkere.

Pas på i skoven

Når du får din hund til at hoppe op på væltede træer, skal du altid passe godt på. Det skal foregå stille og roligt, så der er kontrol. Men det er ikke det eneste, du skal være opmærksom på, når I tager i skoven.

Efter en tur i skoven bør du mærke din hund godt igennem for flåter. Når det er forår og sommer, er der rigtig mange flåter i Danmark. De bider sig fast på hunde og lever af deres blod. Det er i sig selv ikke farligt. Hunde kan godt undvære en lille smule blod. Det farlige ved flåterne er, at nogle af dem bærer en sygdom, der kan smitte hundene.

Har en flåt bidt sig fast på din hund, skal du fjerne den. Det kan du nemt gøre med en tægetang. Det tager et øjeblik. Får du den fjernet inden for et døgn, så har den ikke nået at smitte din hund. Derfor bør du mærke den godt igennem for flåter, når I har været ude i naturen.

flåt tæge

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...

Denne hjemmeside bruger cookies. Ved fortsat brug af siden accepterer du.