Førerhundens Dag 2021

I dag, d. 28/4, er det Førerhundens Dag, hvor der bliver sat fokus på førerhunde og deres gode arbejde.

Førerhunde hjælper hver dag blinde med at leve et selvstændigt liv. Hundene hjælper de blinde rundt i verden, og de passer på dem. En førerhund har mange opgaver, og nogle af dem er ganske svære.

Livet som blind er ikke nemt. Der er mange ting i vores verden, der kræver, at man kan se. Bare det at bevæge sig ud i trafikken og gå en tur kan være livsfarligt for en blind. Men det er det ikke, når der er en førerhund med. Den kan nemlig føre den blinde, så de undgår bilerne.

Alt det gode arbejde, som førerhundene gør hver dag, fortjener lidt fokus. Det er en vigtigt opgave, de løser. De gør livet nemmere for mange mennesker.

Dansk Blindesamfund

Førerhundedagen er international. I Danmark fejres den bl.a. af Dansk Blindesamfund, som du kan læse mere om på blind.dk.

Dansk Blindesamfund gør mange forskellige ting for blinde. De oplyser, og de giver hjælpemidler. Et af de hjælpemidler er førerhunde.

Det er ikke helt enkelt at uddanne en førerhund. Der er meget, den skal lære. Så der bliver lagt meget arbejde i Dansk Blindesamfund. Det arbejde fortjener ros.

blind uden førerhund

Støt den gode sag med førerhunde

Du kan støtte arbejdet med førerhunde økonomisk. På Dansk Blindesamfunds hjemmeside kan du give et bidrag. Det kan være, at du ikke kan give så meget, men alt har sin ret. Hvis alle kan hjælpe med et lille beløb, bliver det samlet set et meget stort beløb. Sådan et beløb kan uddanne flere førerhunde.

Vil du gerne engagere dig og lægge nogle timer i den gode sags tjeneste, så kan du se på, om I kan blive foderværtsfamilie. Så får I en lille hvalp hjem, som skal bo hos jer, indtil den skal i uddannelse om førerhund.

Du kan også støtte ved at hjælpe til med at sprede budskabet. Har du selv en blog, så skriv om førerhunde og deres gode arbejde. Vil du gerne dele din historie, kan du også skrive den i en kommentar herunder eller sende en besked på kontaktsiden.

Møder du en førerhund i virkeligheden, så vis respekt og støtte ved at lade den arbejde i fred. Gå ikke hen og snak med den. Den skal ikke snakke, når den arbejder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...

Denne hjemmeside bruger cookies. Ved fortsat brug af siden accepterer du.